Müller Adrienn vagyok, a sikerorientáltak tanácsadója.

“Nem vagyok elég jó.” “Tudom, hogy mit kellene tennem, de nem merek lépni.” “Nem ott tartok, ahol szeretnék.” “Egy csődtömeg vagyok.” „Már ennyi idős vagyok és még mindig nincs párom, egyedül fogok meghalni.” “Nem kellek senkinek.” “Utálom a hétfőket, már vasárnap este rosszul vagyok, hogy másnap mennem kell dolgozni.”  “Azt hittem ennyi idős koromra már leszek valaki, lesz családom, ehelyett se barátom, se céljaim és utálom a munkámat.”

Ismerősek a fenti helyzetek?

Hidd el tudom mit érzel, én is voltam hasonló helyzetben.

Évekkel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ekkora hatással tudok lenni az életemre, és hogy milyen zseniális érzés, amikor végre a kezembe veszem a sorsom. Mindig irigykedve néztem azokra az ismerőseimre, akik szerettek bejárni dolgozni, boldog párkapcsolatban éltek, voltak céljaik és egyáltalán tudták, hogy mit szeretnének kezdeni az életükkel. Én többnyire csak sodródtam.

… a körülmények áldozata…

Voltak olyan hónapok, amikor sírva mentem haza minden nap, és úgy ébredtem reggelente, hogy nem láttam értelmét felkelni az ágyból és bemenni a munkahelyemre. De mentem, mert úgy éreztem, hogy nincs más választásom, ráadásul ott volt az albérlet is, amit fizetnem kellett. Nem volt párom, nem voltak céljaim, nem volt önbizalmam.

Nagyon vártam, hogy megismerjem a nagy őt, ugyanakkor nem jártam sehová, mert nem volt kedvem. Sokszor voltam szomorú, talán depressziós is. Nem szerettem a munkámat, úgy gondoltam, hogy több van bennem, mégsem mertem lépni, mert időről időre meggyőztem magam, hogy végül is nem keresek rosszul, jó itt nekem. Egy-két hétig el is hittem, de aztán megint jött az elégedetlenség és a tehetetlenség, nem voltam boldog, valami hiányzott.

… és még mindig lehet rosszabb…

Kifogtam egy olyan főnököt, aki miatt gyomorideggel jártam dolgozni és majdnem minden nap hányingerrel indult. Borzalmas időszak volt, és úgy éreztem magam, mint a körülmények áldozata, azt hittem, nem tehetek semmit, ez van, ha időnként elegem lett és úgy döntöttem, hogy változtatok, akkor jött a kis belső hang, hogy úgysem vesznek fel sehová, meg amúgy is, máshol sem jobb.

… a felismerés …

Rájöttem, hogy én hagytam idáig fajulni a helyzetet és igenis én irányítottam az életemet abba az irányba, ami aztán lett belőle.

Hálás voltam, hogy megtapasztalhattam ezeket a helyzeteket, mert ha nem kerülök ilyen mélyre, akkor sosem fordul meg a fejemben, hogy dolgozzak magamon, és sosem indulok el az önismeret irányába.

… a változás ösvényén…

 

 

Ahogy elkezdtem alkalmazni a gyakorlatokat, és egyre jobban megismertem saját elmém működését és saját magamat is, úgy lettem egyre tudatosabb. Megértettem mi miért történik, és szépen lassan elkezdtem úgy érezni, hogy igenis van ráhatásom a hangulatomra, a tetteimre és az életem alakulására.

Tudatosan elkezdtem kísérletezni, hogy ha valamin változtatok, akkor hogyan alakul a kimenetele ugyanannak a helyzetnek, ami eddig nem ment. Így lettem egyre magabiztosabb, mert észrevettem, hogy ha valami nem is úgy alakul, ahogy terveztem, akkor is tanulok belőle és legközelebb már jobban fog menni.

Arra is rájöttem, hogy állandóan másnak akartam megfelelni ahelyett, hogy azt tettem volna, amire valójában vágytam. Addig meg sem tudtam fogalmazni, mit is szeretnék, mi hiányzik, mit érzek, sőt még csak eszembe sem jutott, hogy ilyeneken gondolkozzam.

… az önszeretet útján…

Óriási élmény, amikor elkezded te irányítani az életedet! A belső munka hatására tisztába kerültem önmagammal, elkezdtem szeretni és tisztelni azt, aki vagyok, aminek meg is lett a hatása: megismertem a páromat, lettek céljaim, elkezdtem tenni értük, és most itt vagyok, imádom, amit csinálok, imádom az életemet a nehézségeivel együtt, mert tudom, hogy azok is értem vannak és folyamatosan fejlődöm általuk. Persze az eredmények sem maradnak el, 

…miért különc?…

Szerintem a mai világban az, akinek vannak tervei, kiáll önmagáért, képes nemet mondani, saját magának akar megfelelni és nem másoknak, szereti a munkáját, boldog párkapcsolatban él, igenis különcnek számít. Én arra törekszem, hogy minél többen legyünk különcök és vállaljuk fel önmagunkat, mind a magánéletben, mind a munkahelyünkön. Ez nem egy kétnapos csirbiri- csiribá dolog, hanem hetekig tartó izgalmas utazás a saját elménk varázslatos birodalmába, amihez kitartás és elhivatottság szükséges.A türelem pedig meghozza gyümölcsét, hiszen a végére te is olyan nő leszel, aki fantasztikusan érzi magát a bőrében, tisztába kerül a saját értékeivel, helyén kezeli az önbecsülését és nem hagyja, hogy kihasználják, mert megtanul nemet mondani. Ettől leszel te is különc, hogy felvállalod magad és boldogan élsz, példát mutatva ezzel másoknak is.

Tanulmányaim a teljesség igénye nélkül:

 

  • business coach – Business Coach Kft.-nél végzett, ICF által minősített képzés
  • emberi kapcsolatok és karrier coach – Életöröm programoknál végzett képzés
  • közgazdász
  • kommunikáció szakos bölcsész
  • rendezvényszervező

 

 

 

Tarts velem és fedezzük fel együtt azt a csodálatos nőt, aki benned lakozik!

Csokorba szedtem neked az évek során gyűjtött tapasztalataimat és mindazokat a módszereket, amik már nekem és ügyfelemnek is segítettek elővarázsolni legboldogabb énünket.

Nagy szeretettel várlak online programjaimon, vagy személyes/online konzultációimon, ahol inspirációt és támogatás kapsz áloméleted megteremtéséhez.

Ölellek,

Adrienn