Ebben a cikkben leírom, miért és milyen helyzetekben van szükséged egyáltalán coachra. Meglepő lesz, hogy miért valódi probléma az is, ha az új autód színe nem a megfelelő árnyalatú. Megmutatom, milyen eszközökkel dolgozik egy coach és miben különbözik egy pszichológustól. Konkrétan hogyan segíthet a te életedben és mit várhatsz a folyamattól.
Így, amikor a problémáiddal küszködsz és nem találod a megoldást, akkor észre fogod venni, mikor érkezett el az a pillanat, amikor érdemes külső segítséget bevonnod – egy coachot.

Miért van szükség egyáltalán a coachra?

Gyakori kérdésként kapom meg az érdeklődőimtől azt, hogy miért jó a coaching? Miért nem inkább a barátaiknak, barátnőiknek mondják el a problémájukat – hiszen ő is meghallgatja őket és miután kibeszélte magát, biztos meg is oldódik a problémája. Hát nem. Valószínűleg a barát vagy barátnő nem szakember és gyakran érzelmileg érintett a problémában. Ha máshogy nem is, akkor a barátság miatt: ki nem mondott elvárásként mindannyian elvárjuk a barátainktól, hogy ne vagy ne nagyon szembesítsenek a hibáinkkal, hanem azok ellenére is támogassanak. Ezért nem várható el tőle, hogy teljesen tisztán lássa a helyzetet és – mivel nem szakember – az eszközei sincsenek meg arra, hogy hatékony segítséget tudjon nyújtani.

Az ügyfél sikere az első

A coach viszont nem ilyen. Természetesen mi is nyújtunk érzelmi támogatást, de a coaching folyamat középpontjában az ügyfél és helyzete áll. Maga a coaching abból a feltevésből indul ki, hogy az emberek képesek a változásra és szeretnének is érte tenni. Ez határozza meg a metodikáját: a coach nem ad tanácsot. Nem mondja meg, hogy mit tegyen vagy mit ne tegyen az ügyfél, hanem a pozitívumokra és az ügyfél belső erőforrásaira fókuszál, azokra, amelyekben a jövőre építhet. Általában nem foglalkozik a múltbéli okokkal (ebben is különbözik pl. a pszichológustól), hanem a jövőre, a teljesítményre és a problémák megoldására fókuszál. Arra, hogy a coachee hogyan tudja elérni a – számára annak értelmezett – sikert.

Azért írtam az előzöm mondatban azt, hogy a “számára annak értelmezett” a siker, mert az ügyfeleim problémáinak egy része nem a valódi sikertelenségből származik, hanem abból, hogy az elért sikerüket nem veszik észre, mert más gondolati keretben mozognak. Egy példa erre: az ügyfelem utálta a főállását, indított egy vállalkozást, amely elkezdett fejlődni – de nem hozott belőle annyi bevételt, amiből meg tudott volna élni. Ha ezt a megélhetés szempontjából nézzük, akkor kudarc. Ha abból a szempontból nézzük, hogy létrehozott valamit, ami elkezdett működni és termelni érdeklődőket, ügyfeleket és pénzt – siker, bár nem akkora, mint az előzetes elvárások szerinti. Ezért fontos például az, hogy az ügyfél mit értelmez sikernek.

Hogyan dolgozik egy coach?

Az előző példánál maradva azt segíthet meglátni még a coach az ügyfelének, hogy mennyire leszűkíti a választási lehetőségeit. Ha csak ebben a siker/kudarc közötti ingadozásban marad, akkor nem fogja meglátni azt, hogy milyen más lehetőségei vannak: kereshet másik állást, miközben építi a vállalkozását – ezzel időt nyer. Megpróbálja megszeretni a mostani főállását. Abbahagyja a vállalkozást és valami másba kezd a már megszerzett tapasztalatokkal. Társat von be a vállalkozásba, stb.

Ezért érdemes akár piszlicsárénak tűnő problémákkal is coachoz fordulni. A közösen végzett munka önismereti élményt is nyújthat. Ez a coachnak nem feladata, mert ő önismereti kérdésekkel általában nem foglalkozik. De néhány eszköze, mint az átkeretezés és a lehetőségek meglátása, valamint a pozitívumokra való koncentrálás révén az ügyfél képessé fog válni arra, hogy felfedezze belső erőforrásait és más szemmel tekintsen magára.

Vannak olyan problémák, amelyekkel nem érdemes coach-hoz fordulni?

Arról, hogy külső szemmel nézve egy piszlicsáré probléma is súlyos lehet, Edith Eva Eger, az Auschwitz-t megjárt, magyar származású pszichológus hoz egy példát a nemrég megjelent A döntés című könyvében: egy délelőtt két, negyvenes nő ment el hozzá. Az elsőnek vérzékenységben szenvedő lánya volt, aki haldoklott. A második nő is folyamatosan sírt: az új Caddillac-je nem abban a színárnyalatban érkezett meg a gyárból, amire számított. Ránézésre két végletről beszélünk és a második nőre könnyű rámondani, hogy “jó dolgában azt sem tudja, hogy mit csináljon”. De valójában ennél súlyosabb problémái voltak és a nem megfelelő szín miatti csalódása mögött az egész élete miatti csalódottsága állt. (A teljes történet itt olvasható: Edith Eva Eger: A döntés, Libri, 2018, 28. oldal)

Ezért a coaching során sincs olyan probléma, amelyre a coach azt mondaná, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Lehet, hogy minden rendben van a munkahelyeden, de ha van egy kolléga, aki egy sima megjegyzésével az őrületbe tud kergetni, akkor az valódi probléma. Vagy ha nem találsz párt – akkor nem vigasz, hogy “amúgy jó nő vagy”. Ha folyamatosan zakatol az agyad és körbe-körbe járnak a gondolataid – akkor nem fog segíteni az, hogy még egyszer átgondolod.

Egy jó coach tükröt tart eléd és ennél is többet. Segít meglátni a lehetőségeidet, a pozitív oldalaidat és erősségeidet (a nagy magyar negatívizmus és önbizalomhiány miatt ez kincset ér!) és a helyzetedet más szemszögből is látja és láttatja veled, mintha magadban agyalnál. Rámutathat azokra a korlátozó alapfeltevésekre, amelyek a problémád megoldását megnehezítik vagy lehetetlenné teszik. Ezzel kinyitja számodra az ablakot a világra. Feltárulnak a lehetőségeid, amelyek eddig is megvoltak, csak nem vetted észre.

A coaching nem varázslat

Az eddig leírtak nem jelentik azt, hogy a coaching folyamata során minden problémád varázsütésre meg fog oldódni. Ha valaki azt ígéri, hogy “a coaching minden esetben megoldást hoz”, akkor ne őt válaszd! Ahogy Pilinszky János mondta Popper Péternek: “Ti [a pszichológusok]úgy gondoljátok, hogy az életben problémák vannak és megoldásokra van szükség, én meg úgy gondolom, hogy az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség.” Ez persze a másik véglet, de tény, hogy léteznek olyan problémák vagy helyzetek, amelyeket nem lehet megoldani. Ilyen például az, amikor a vállalkozásod, mint egy elszabadult vonat, megállíthatatlanul robog a csőd felé. Ekkor nem a vonatot kell javítgatni, hanem le kell szállni róla. Vagy ha van egy párkapcsolat, amely már alapjaiban megromlott. Vagy működik ugyan, de az egyik fél változását a másik nem képes tolerálni és nem tud a párjával együtt változni. Ekkor szintén a meglátásban, az észrevételben tud segíteni a coach: abban, hogy a coachee ne magát hibáztassa a fennálló problémák miatt, hanem meglássa, hogy ezek nem megoldható problémák.

Ilyen esetben a coach – egy több üléses folyamat során, amely ez idő alatt biztonságot és támogatást nyújt – a változás menedzselésében és az “új élet” elkezdésében segíthet inkább. Ez nem tanácsadást jelent, hanem érzelmi támasz nyújtását és visszajelzések adását. A visszajelzések különösen fontosak egy ilyen helyzetben: mindannyian hajlamosak vagyunk újra és újra belépni ugyanabba a patakba. Ugyanolyan emberekkel találkozunk újra, ugyanazok a problémák jönnek elő. Az új párról kiderül, hogy kb. ugyanolyan, mint a régi – csak éppen nem kék, hanem zöld a szeme. A felület, helyszínek, a díszlet és a szereplők változnak, de a lényeg nem. A coach visszajelzései ebben is segíthetnek: mielőtt másodszor, harmadszor elköveted ugyanazokat a hibákat, belemész ugyanazokba a helyzetekbe, változtathatsz és másképp is csinálhatod.

Amikor másképp csinálod, akkor a teljes világod meg fog változni. Ez jelenthet külső változásokat is, de gyakran csak az történik, hogy benned tolódnak el a hangsúlyok, te látsz másképp dolgokat és ez indukálja a külső változást. Biztos ismered ezt: ha veszel egy autót, akkor hirtelen az utca tele lesz olyan autókkal, amilyet vettél. És nem lett több olyan autó az utcán, csak eddig nem vetted észre őket. Ugyanez működik az életedben is: ha a coaching során észreveszed a pozitív oldalaidat, tulajdonságaidat és a lehetőségeidet – akkor az életedben is meg fognak jelenni a más emberek és a jobbnál jobb lehetőségek is. Ezek addig is ott voltak, csak nem láttad meg.

 

Mivel jár az, ha elmész egy coach-hoz?

A coaching folyamat. Egy változási és változtatási folyamat, amely rólad szól. Ez azt jelenti, hogy a változás benned és/vagy a Te életedben történik, a coach mentorként, támogatóként segít levezényelni ezt a változást.

Ezért első lépésben érdemes kipróbálnod a coachingot. Ez kis idő- és pénzbefektetés, egy próba, amely nem kötelez semmire. Ha még nem voltál, akkor emiatt próbáld ki. Hogy megérezd a hangulatát, el tudd dönteni, megfelelő-e számodra a módszer és szimpatikus-e a coach. Tudsz-e vele együtt dolgozni, el tudod-e képzelni azt, hogy akár több hónapon át rendszeresen találkoztok. Bízol- e benne annyira, hogy feltárd magad előtte? (A későbbiekben lesz a coach választásáról egy cikk akkor be fogom tenni ide a linkjét).

Ha már voltál coachnál, de másikat keresel, akkor már tudod, mire számíthatsz. De mivel az új coach más ember, ezért ekkor is fontos, hogy megvan-e a bizalom és el tudod-e fogadni segítő szakembernek az új coachot is.

Az első beszélgetés – az ismerkedés mellett – főleg a Te problémádról vagy helyzetedről fog szólni. Témafüggő, de inkább ne számíts arra, hogy 30 perc után egy instant megoldást fogsz kapni. Az a valószínűbb, hogy feltárjuk a problémádat és megalkotjuk a megoldás hozzávetőleges menetrendjét. Kiválaszthatjuk a megvalósítandó célokat, ha több feladat áll előtted a fontossági sorrendet, stb. Kaphatsz gyakorlati feladatot is, amelyet otthon elvégezve közelebb juthatsz a kívánt cél eléréséhez.

A megoldási folyamat hozzávetőleges időigényét is meg tudjuk már határozni. Így az első ülés végén egy tervvel a zsebedben távozol és minden információd meglesz ahhoz, hogy el tudd dönteni, folytatod-e a közös munkát?

Ha idáig eljutottál az olvasásban, valószínűleg már komolyan fontolgatod azt, hogy coachoz fordulj: ezt megkönnyítendő van egy kedvezményes ajánlatom. Próbáld ki kedvezményesen és minden további kötelezettség nélkül a coachingot!