Gyakran megkapom kérdésként ügyfeleimtől, hogy lehet-e olyan coaching ülésen részt venni, amely egy alkalmas? Tehát nem gondolkodunk hosszas folyamatban, hanem egy ülés alatt instant megoldást keresünk a problémájára. Lehetséges ez?

Igen, lehetséges, de van egy feltétele: az ügyfélnek legyen olyan, eléggé jól körülhatárolható problémája, amelyet meg akar oldani vagy meg kell oldania. Ekkor érdemes eljönni egy alkalomra. Az ún. brief coaching módszert pont az ilyen esetekre fejlesztették ki. Ekkor a coaching gyakran nem válik folyamattá, hanem egy alkalom után véget ér. Olyan, mintha az ülés után az ügyfél fejében átkattintanának egy kapcsolót és képessé válik megoldani a problémáját.

Tehát: legyen olyan probléma, amelyet egyedül nem tudsz megoldani

Ekkor érdemes coachoz fordulnod. Ha csak próbálgatnád a coachingot és nincs motivációd arra, hogy meg is akard oldani a problémát, akkor inkább ne! (Ezért van az, hogy nem érdemes küldeni valakit coachingra, aki amúgy magától nem jönne. Hiszen akkor nem lesz motivált a helyzet vagy probléma megoldásában és nem is fog együttműködni a coach-csal.)

Miért jó, ha coach-hoz fordulsz?

1. Nyugodtabban alszol már aznap este
Megszabadulsz az érzelmi nyomástól, amelyet a probléma okoz. Lehetőséged volt elmondani egy támogató közegben, egy támogató embernek, aki téged segít és nem ítél el.

2. Kinyílik előtted a világ
Olyan lehetőségekre fogsz rálátni, amelyek eddig is benne voltak a helyzetben vagy problémában, csak nem láttad meg.

3. Magabiztosabbá válsz
Belső erőforrásaid felismerésével és tudatosításával rátalálsz a meglévő saját erődre és érezni fogod nemcsak az aktuális helyzetben, hanem az életed más területein is.

4. Abbahagyod a fal nyomását – ezzel felszabadulsz
Meglátod, mi az a problémádban, amire úgysincs ráhatásod és elengeded. Értékes energiád szabadul fel, amit a helyzet konstruktív megoldására használhatsz.

5. Rátalálsz a saját útirányodra
Ha nem is konkrét cselekvési tervvel fogsz rendelkezni, de azt biztosan tudni fogod, merre induljál – és ez az irány meg fogy egyezni azzal, ami szívből szeretnél.

Hát nem csodálatos, hogy akár egy beszélgetés alatt így megváltozhat a helyzeted és közvetve az életed is? Erre jó a brief coaching – gyere és dolgozzunk együtt!

Válaszd a speciális egy alkalmas coachingot!