Amikor tréningen vagy tanfolyamon voltam, a tudást maximálisan megkaptam, de mivel újdonságról volt szó, új szokások kialakításáról, nem mindig ment úgy a dolog, ahogy azt én vártam volna. Mert elkezdtem ugyan beépíteni az életembe, de a sok egyéb teendő miatt ritkult és sok esetben el is maradt az a tevékenység, amitől a változást vártam.

Vagyis nem értem el, amit szerettem volna, és emiatt kicsit úgy éreztem, hogy idő és pénz pocsékolás volt. Nyilván benne volt az én hanyagságom is, hogy nem voltam elég kitartó, dehát én ilyen vagyok, ha nincs, aki időről-időre megkérdezze, hogy hol tartok a vállalt feladataimmal, hogy érzem magam közben, ha nincs kivel megbeszélnem a felmerülő nehézségeimet, akkor sokkal kevésbé vagyok motivált és még kevésbé hatékony.

Mivel tudom ezt magamról, ezért vált be nekem sokkal jobban a coaching. Amikor coachingra jártam, ott eleve csak én voltam, nem kellett megküzdenem a figyelemért, hanem automatikusan megkaptam. Azzal foglalkoztunk, ami az én kihívásom volt, nem általános dolgokkal, amiket aztán nekem egyedül, otthon kellett volna beépítenem az életembe. Ha elakadtam, vagy éppen feladtam volna, akkor sem tettem, mert megbeszéltük, hogy mi is okozza a valódi menekülési vágyamat a helyzetből, vagy éppen a halogatást, ami miatt nem kezdtem bele. És miután megtudtam mindezt, sokkal magabiztosabban vágtam bele és szépen lassan sikerült mindent megoldanom, amit szerettem volna.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a tréningek, vagy a tanfolyamok nem jók, dehogyisnem! Egyszerűen csak nekem jobban bejön az, ha konkrétan velem foglalkoznak. Így tudok kérdezni, és garantáltam nem adom fel a közepén. De ugyanezt a könyvekre is mondhattam volna, a könyvek is borzasztó hasznosak, de azoktól sem lehet kérdezni, így vagy belépül a tudás, ami benne van, vagy az is csak egy újabb elolvasott könyv lesz a sok közül.

Mindenki maga dönt, hogy melyik a legtesthezállóbb fejlődési forma számára. A lényeg, hogy fejlesszük magukat, mert akkor sokkal könnyebbé tesszük a saját életünket.  

Ha te is az egyéni konzultációt szereted jobban, akkor kattints és jelentkezz most a 60 vagy 90 perces coachingra!

Örömmel és lelkesedéssel várlak.