Érezted már, hogy túlvállod magad? Hogy azért, mert szeretnél a többiek kedvében járni, igent mondasz mindenre, és ezért nem marad időd saját magadra?
Én már igen, persze erről nem azok tehetnek, akik elhívnak, és akiknek végül igent mondunk, mert a legtöbb esetben én is szeretnék elmenni, ugyanakkor ha túlszervezem a napjaimat, akkor egy idő után lemerülök.
Ilyenkor, ha nem hagyok magamnak énidőt, amikor tudok olvasni, elcsendesedni, töltekezni, akkor bizony morcos leszek és rosszkedvű.

Időbe telt, míg rájöttem, hogy nem mindig azzal teszek jót, ha mindig mindenre igent mondok. Van, hogy jobban esik hazamenni, feltöltődni egy picit, és másnap újult erővel, vidáman találkozni azzal, aki előző napra elhívott. Most persze jöhet a jogos kérdés, hogy jó, de hogyan mondjam meg, hogy ezt ma kihagynám? – Hát mondjuk így, és még esetleg tedd hozzá, hogy ha ma elmegyek, akkor morcos, és kiderült leszek, míg ha áttesszük holnapra, akkor addig kipihenem magam, és újra az a vidám csajszi leszek, akivel te is szeretsz találkozni.

Hidd el, tudom, hogy nehéz ezt kommunikálni, nekem is időbe telt míg megtanultam, de gyakorlat teszi a mestert, és, ha őszinte vagy, azzal csak nyerhetsz. Lehet, hogy lesznek olyanok, akik nem értik meg ezt, de most komolyan: szükséged van olyan emberekre, akik nem fogadnak el olyannak, amin vagy?
Miért lenne az bűn, ha magadat választod a másik helyett? Mindig azt mondom, hogy mindenhez mi kellünk, és ha egyszer lemerülsz, akkor azzal senkinek nem teszel jót.
Ráadásul, ha kimerült vagy, legyengül az immunrendszered és könnyebben le is betegedhetsz. Ne hagyd idáig fajulni a helyzetet, most, hogy már tudod, képes vagy megelőzni mindezt.
Amikor legbelül érzed, hogy most nemet szeretnél mondani, akkor tedd meg! Bánj úgy magaddal, ahogy szeretnéd, hogy mások bánjanak veled!

Oszd meg másokkal is, ha hasznosnak találtad! Köszönöm 🙂

Ha szeretnél velem fejlődni, és ehhez hasonló szuper technikákat tanulni, akkor tarts velem egy Rád szabott coaching folyamatban! Az önmagunkon való munka nem mindig móka és kacagás, hiszen az eddig szekrénybe rejtett csontvázakat szedjük el, és tesszük szép sorban a helyére, ami néha fájdalmas ugyan, de a vele járó felszabadulás érzése kárpótol majd 🙂 ezt saját tapasztalatból is mondhatom és eddigi ügyfeleim is megerősítik.

Kattints és tedd meg most az első lépést a boldogabb jövődért!