Azt vettem észre, hogy ha komfortzónáról van akkor, sokan már magát a szóhasználatot is utálják, mert olyan elcsépelt lett manapság. Pedig érdemes foglalkozni vele, hiszen a mindennapjaink része, folyton azt éled. Pedig ha változásra, fejlődésre vágysz, akkor bizony tenned kell érte.

A legtöbben úgy szeretnének változni, hogy elolvasnak egy könyvet, meghallgatnak egy előadást, és utána már történjen is meg a csoda pusztán attól a ténytől, hogy elolvasták, vagy meghallgatták az infókat. Van egy rossz hírem: ez nem így működik. A gondolkodásodra hathat az is, persze, de ha semmit nem csinálsz másképp, mint előtte, akkor miért várod, hogy most más lesz a kimenetel?

Ilyenkor jön az, hogy hülyeség volt a könyv, vagy az előadás, meg ez az egész önfejlesztés baromság és csak humbug. Pedig pont a legfontosabbról feledkezel meg: ha csak gondolkodsz arról, hogy jó lenne tenni valamit, viszont ez tettekben nem nyilvánul meg, akkor minden marad a régiben.

Na de hogy jön ide a komfortzóna? Hát úgy, hogy ilyenkor pont az történik, hogy nem akarsz kimozdulni abból a bizonyos komfortzónából. Hányszor hallottam, hogy „nem jó nekem ez így”, „utálom a munkámat, de nincs időm/kedvem/stb. frissíteni az életrajzom”, vagy „össze kellene szednem magam, mert ez a lustaság nem visz előre, de ma még azért megnézem a kedvenc sorozatomat, majd holnaptól…”. Na pont ezekkel a kifogásokkal meneted fel magad az alól, hogy végre a tettek mezéjre lépj és változtass.

De vajon miért? Ha egyszer tudod, hogy nem jó ez így, és még lehet, hogy azt is tudod, hogy mit kellene tenned, de mégis miért nem tudsz erőt venni magadon és elindulni az úton?

Azért, mert félsz elhagyni ezt a „meleg trutyit”, ezt már ismered, tudod, hogy élj túl benne, lehet, hogy nem vagy túl boldog, de legalább rutinszerűen lenyomod a napot, nincs meglepetés, ráadásul lehet tovább panaszkodni is. – Mintha az segítene.. Elárulok egy titkot: azzal, hogy a rossz dolgokon rugózol pont az ellenkezőjét éred el annak, amit szeretnél: a továbblépés helyett, benne tartod magad a helyzetben.

Ha eleged van ebből a szütyörgésből akkor gyere és mássz ki abból a bizonyos komfortzónából és VÁLTOZTASS!!!

Várlak szeretettel!