A coaching folyamata egy bizalmi kapcsolat, ezért nem mindegy, mi alapján választasz magadnak coachot. Hiszen az életed, a gondolataid és az érzelmeid kiadod neki, megnyílsz előtte, ezért fontos, hogy olyan személy legyen, akiben megbízhatsz és előre láthatólag tud is segíteni neked.
Ebben a cikkben 7 szempont szerepel, amelyek nagyon fontosak. Vedd ezeket figyelembe és akkor nem érhet csalódás: biztos, hogy átgondoltan választasz magadnak.

1. Milyen a netes jelenléte?

Ahogy mondani szokták, az első benyomás meghatározó – ez alakul ki a személyes találkozásnál. Ezzel szemben a coach netes jelenléte már a 0. benyomás: nem mindegy, milyen a honlapja, van-e Facebook-oldala. Ha ezek megvannak, hogyan publikál rajtuk, rendszeresen frissíti-e? Ír-e cikkeket? Ha igen, akkor tudsz-e kapcsolódni hozzájuk? Úgy érzed, hasonlóan gondolkodik-e, mint te?

A fotója bizalmat ébreszt-e? Egyáltalán, van-e fotója?

Persze ezzel a hasonlóan gondolkodással vigyázni kell. A coach szerepben benne van egy külső nézőpont képviselete is, ezért nem jó, ha pont ugyanúgy gondolkodik, mint te, hiszen akkor – a helyeslésen kívül – nem tud más szemszögből rámutatni arra a problémára vagy helyzetre, amellyel hozzá mész. Inkább az a fontos, hogy alapvető értékeitekben közel álljatok egymáshoz: például, ha az írásaiból kiderül, hogy nem tudja elfogadni a szingli létet, hanem csak a házasságban hisz, míg te szingli akarsz maradni, valószínűleg akkora szakadék lesz az értékeitek között, amelyek megnehezítik vagy lehetetlenné teszik az eredményes munkát.

Emellett érdemes megnézned, hogy valóban coach-e? Mivel a coaching tevékenységet bárki hirdetheti és gyakorolhatja is, ezért fontos tudnod, hogy hol végzett, kinél tanult, esetleg milyen egyéb végzettségei és tapasztalatai vannak.

A szakmai pályafutására is érdemes odafigyelned: ha például egész életében felsővezető volt és most is velük dolgozik, akkor valószínűleg nem annyira jó választás a magánéleti problémáidra. Persze lehet, hogy tudna segíteni bennük, de nem az a specialitása.

Vannak-e ügyfélvélemények az oldalon? Ezek milyenek?

Végül az sem árt, ha vannak cégadatok a honlapon: ha ezek nem szerepelnek, akkor nem lehet tudni, hogy adózik-e, ad-e számlát és mennyire elfogadható az üzletmenete. Ez persze ügyfélként közvetlenül nem érint téged, de közvetve igen: egész egyszerűen jobb a légkör egy olyan vállalkozásnál, ahol rendben mennek a dolgok.

2. Milyen benyomást tesz rád az időpontegyeztetéskor?

Itt kapsz először ízelítőt abból, milyen vele a kommunikáció. Szimpatikus-e a hangja a telefonban? Kellően rugalmas-e? Odafigyel-e rád? Tud-e alternatív időpontokat felajánlani? Érzed-e, hogy számára is fontos-e a találkozás? Ha akut problémád van, beszélhetsz-e pár szót róla a telefonban?

Ha emailben történik levélváltás, milyen gyorsan válaszol? Van-e lehetőséged írásban történő egyeztetés esetén kifejteni számára a problémádat, és arra hogyan reagál.

3. Az első találkozó

Az első találkozó a legfontosabb a coaching további folytatása szempontjából.

Evidensnek tűnik, de valójában fontos lehet, hogy milyen a helyszín. Vannak olyan coachok, akik nem költenek saját irodára vagy rendelőre, hanem kávézókban fogadják az ügyfeleiket. Van, aki ezt jól bírja, de általában az a tapasztalat, hogy a legnyugodtabb kávézó sem versenyezhet egy direkt erre a célra kialakított irodával vagy rendelővel. Igaz, hogy ez a coach számára többe kerül, de ha vállalja ezt a befektetést, akkor az azt jelenti, hogy igényes a munkájára, fontos számára az ügyfele és a nyugalma. Ezért költ arra, hogy a bizalom ne sérüljön, az ügyfél teljesen nyugodtan ki tudjon tárulkozni és ne legyenek zavaró tényezők beszélgetés közben. Ez az, ami egy kávézóban gyakorlatilag nem megoldható.

Érdemes megnézned, mennyire megközelíthető a helyszín, lehet-e a közelben parkolni, jó-e a közlekedés? Ez is egyértelműnek tűnik, de valójában nem mindegy, hogy könnyen oda tudsz-e jutni vagy sem, mert a coaching folyamat is lehet és akkor csökkenti a motivációdat, ha nem tudsz kényelmesen eljutni oda.
Ha ezek megfelelőek, akkor az első beszélgetés közben és a végén is tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen érzéseid, milyen benyomásaid vannak? Ezek lehet, hogy csak később tudatosodnak, ezért másnap is gondolj vissza arra, milyen volt? Hogyan érezted magad?

Nem kell viszont mindig jól érezned magad a beszélgetés közben. A coaching nem egy kellemes csevej két barátnő között, hanem munka. A coach rád koncentrál, odafigyel rád, te pedig saját magadon dolgozol. Így mindketten belső munkát végeztek, amelyben vannak nehéz és kemény pillanatok is. Például kellemetlen és nehéz felismerések, súlyos és problematikus helyzetekkel való szembenézés. Ezért ne zavarjon, ha időnként rosszul érzed magad, ez a belső munkával jár.

A kérdés az, hogy érezted-e azt, hogy megbízhatsz a coachban? Odafigyel-e rád? Ez a sarokköve a közös munkának, mert ha a bizalom és az odafigyelés nincs meg, akkor nem fog működni.
És pár szó a pénzről: az első alkalom lehet ingyenes is, de ez nem kötelező. Lehet kedvezményes is, amikor a sztenderd díjból kapsz kedvezményt. Vagy lehet próbaalkalom, amikor “csak” ízelítőt kapsz a coachingból, rövidebb időben és jóval alacsonyabb díjért. Rajtad múlik, melyiket preferálod. Elvileg az ingyenes jobbnak tűnik, de az ott üthet vissza, hogy csökkenti az elkötelezettségedet. Mert úgy működünk mi, emberek, ha valami ingyen van, akkor nem annyira értékes és fontos. Azt mérd fel, ha megvan a bizalom és az indíttatásod a közös munkára, akkor anyagilag bírni fogod-e?

Kérdés lehet még, hogy milyen anyagi elkötelezettséget kér a coach? Az teljesen normális, hogy bizonyos időn belüli lemondás esetén (pl. 24 órán belül a megbeszélt időpont előtt) ki kell fizetni az ülés díját. Ez bevett gyakorlat a szakmában: a lemondott ülés idejét a coach a megrendelő ügyfélre szánta, ezért nincs másik, aki a kiesést kompenzálná. Egyébként számodra is előnyös lehet ez a szemlélet: ha elköteleződéssel kapcsolatos nehézségeid vannak, ezek megoldásában előnyös, ha legalább ennyire el kell kötelezned magad. Illetve ez biztosíthatja azt is, hogy akkor se mondd le az alkalmat, ha éppen – a belső munkával kapcsolatosan – rosszul érzed magad. Ilyenkor a rosszul érzés a fejlődés jele lehet, amit vigyél csak be magaddal az ülésre és ott tudsz vele dolgozni.

4. Mi történik az első ülésen? Hogyan kommunikál a coach?

Két fontos jellemzője van a coachok kommunikációjának.

Az egyik az elfogadás. A bizalmat az erősíti és a megnyílást az teszi lehetővé, hogy a coach feltétel nélkül elfogadja az ügyfelét. Ez nem azt jelenti, hogy mindennel egyetért, természetesen lehet más véleménye. De nem minősítheti az ügyfelét, sem szóval, sem tettekkel. Nem szégyenítheti meg. Arra kell törekednie, hogy megnyílhasson, szégyen és bűntudat nélkül elmondhassa a problémáit.

A másik fő jellemző az, hogy a coach nem tanácsadó. Tehát nem adhat közvetlenül tanácsot. Nem mondhatja, hogy ezt vagy azt csináld. Helyette segíthet felmérni a külső és a belső lehetőségeidet, a döntési és választási alternatívákat. Segíthet a belső és külső erőforrásaid feltárásában. Tehát sok mindenben képes segíteni, de nem dönthet helyetted. Nem mondhatja meg, hogy mit csinálj – pont a te dolgod az, hogy képessé váljál döntést hozni és a saját erőforrásaid felhasználásával cselekedni.

A coach itt és most, a jelenben dolgozik. Ez nem pszichoterápia, ahol visszanézel a gyermekkorodba és a bajok okát keresed. Itt a jelenben (és a jövőben), elsődlegesen a saját erőforrásaidra támaszkodva fogod megoldani a problémáidat vagy az a helyzetet, amely miatt felkerested a coachot.

5. Mennyire megbízható a coach?

Ha nem megbízható, akkor sérül a bizalom és sérül az odafigyelés is. Tehát nézd meg, hogy betartja-e, amit ígér, pontosan érkezik-e, addig tart-e az ülés, amíg ígérte, stb.

Hogyan szervezi a többi ügyféllel a munkáját? Vannak-e torlódások, ütközések, titokban tartja-e az ő problémáikat?

6. Mennyire hiteles a coach?

A hitelesség sokkal szubjektívabb fogalom, mint az eddig leírtak közül bármelyik. Nem lehet olyan egyszerűen mérni, mint mondjuk azt, hogy pontosan érkezett-e?

Ezért érdemes odafigyelned a benyomásaidra, amiket az első találkozás során szerzel.

Milyen a kinézete? Ő vajon az általa képviselt értékek alapján él? Például valószínűleg nem lenne hiteles egy olyan fogyókúrás tanácsadó, aki 160 cm és 125 kg.

Hogyan beszél? Érződik-e a hangján és a beszédén, hogy találkozott már megoldandó problémákkal? Hogy van tapasztalata ügyfelekkel?

A képzettsége tudássá vált-e?

Tud segíteni a jövőképed kialakításában? Vannak elképzelései és tervei arra nézve, hogyan lehet megoldani a problémát, amelyet a coachingba vittél?

7. Mennyire inspiráló a légkör?

Végül eljutottunk addig a szempontig, amely a coaching folyamat eredményessége felé mutat: milyen a beszélgetés légköre? Inspiráló? Reményt ad? Látod a fényt az alagút végén?

Mennyire foglalkozik a céljaiddal (az adott helyzetben) és mennyire sikerorientált? Épít-e az erősségeidre?

Ha már többször voltál, érzel-e változást? Mondjuk a harmadik-negyedik alkalom után is úgy érzed, hogy érdemes hozzá járni? Mert ha nem, akkor az nem jelenti azt, hogy nem történik semmi, de vidd be a következő ülésre, hogy foglalkozni tudjatok vele. Az is lehet, hogy tényleg nincs változás és érdemes valaki mást keresned. De az is lehet, hogy pont ez a jelenség kapcsolódik a témádhoz, amelyen dolgoznod kell és ezért öngól lenne, ha abbahagynád a coachingot.

Tehát ezt a 7 szempontot vedd figyelembe, mielőtt coachot választasz! Ezek közül van, amelyek már az internetes keresgélés során kiderülnek. Úgy gyorsan ki tudod választani, ki nem lesz megfelelő. Utána viszont egyeztess időpontot és találkozz a számodra szimpatikus coach-csal!

Ha idáig eljutottál az olvasásban, valószínűleg már komolyan fontolgatod azt, hogy coachoz fordulj: ezt megkönnyítendő van egy kedvezményes ajánlatom. Próbáld ki olcsóbban és minden további kötelezettség nélkül a coachingot!